Hudpleie tips til våren

Hudpleietips til våren
Fritt gjengitt av artikkel på goodforme.no. Du finner original artikkelen her.

Hudpleie tips til våren – Siri Rød Holmboe på Le Skin gir råd om hvordan man bør ta vare på huden i påsken og frem mot sommeren Siri har mange års erfaring innen hud- og laserbehandling, og har jobbet på Le Skin de tre siste årene. Le Skin består av både leger og sykepleiere som er spesialister på sine områder.

Siri forteller at de er svært opptatt av det å beskytte huden, og at solen nå mot påske begynner å bli veldig sterk. Det er derfor viktig å ta forhåndsregler og ta vare på huden den kommende tiden. Stikkord for dette er Betakaroten Gold, antioksidanter og høy solfaktor, samt hyppig påføring av solkrem.

Betakaroten gjør deg ikke bare brun, det beskytter også huden

Siri har brukt og jobbet med betakaroten siden 80-tallet, og mener det har god bedrende effekt på soleksem. Siri har selv slitt mye med soleksem tidligere, og bruker derfor én kapsel betakaroten til dagen på vinteren, og to kapsler daglig fra mars til oktober . – Hvis man kan ta betakaroten og være mindre i solen, men likevel bli brunere er det til fantastisk hjelp for dem som ønsker det.

– Det som er moro med Betakaroten Gold kontra de produktene vi har hatt før, er at man får en flott bruntone, og ikke den oransjetonen.

Start nå –  før påske og sommer!

– Helt ideelt sett burde man startet med betakaroten litt før påske, gjerne en hudsyklus før (rundt seks uker) for å få mest mulig beskyttelse, og for å få den spredningen i vevet som betakaroten gir i fettvevet. Ikke bare for å få farge, men også for å få bedre solbeskyttelse av huden.

Det er derimot ikke for sent å begynne med betakaroten nå. – Starter man noen uker før er det bedre enn ingenting, og dem som ønsker å bli brune blir selvfølgelig litt brunere. De som gjentakende år sliter med blant annet soleksem, ber vi starte med betakaroten tidlig. – Man kan gjerne gå på lav dose året rundt, og deretter øke doseringen dersom man ønsker mer.

Viktigheten av høy solfaktor

Mange tenker jo høyere faktor, jo mindre farge. Det stemmer ikke. – Man er laget til å få en viss mengde farge hver dag. Har man veldig lys hud blir man ikke veldig brun, men rød/solbrent. Siri forteller at det er solbrentheten som legger seg på toppen, ikke brunfargen, noe som verken er sunt eller heldig. 
– Fargen man får når man tar kombinasjonen av betakaroten og høy solfaktor gir deg penere og jevnere farge som sitter lenger.

Smør deg helst annen hver time, for å opprettholde beskyttelsen i påskesola.

– Når det nærmer seg påsketider er vi opptatt av å bruke solfaktor 50. Dette bør man påføre hyppig hele dagen. Mange kan synes solkrem er fettete, men det finnes også pulversolkremer som man lettere kan ta på seg utover dagen. Tips: få et antioksidantserum eller C-vitamin under solkremen, i tillegg til betakaroten. Da får man en fin kombo i forhold til det med kollagen- og elastin-produksjon.

– Vi på Le Skin er opptatt av riktig hudpleie og forebygging av hudproblemer og aldring hele året. Vi bruker produkter med antioksidanter, retinol og A-vitaminsyre i kremene som igjen gjør at egenproduksjonen av fukt og kollagen øker.

– Ettersom UVA går gjennom glass må vi også ha solbeskyttelse og antioksidanter på dagtid året rundt. På natten må vi konsentrere oss mer om det som jobber med hudaldringen, i forhold til kollagen- og elastinproduksjon. Her kan man gjerne forebygge med retinol som finnes i flere konsentrasjoner.

“Forebygging er som å trimme”

Om man forebygger og holder cellene i aktivitet, samtidig som man beskytter seg mot lys fra man er ung, vil sjansen for å måtte jobbe med hudaldring senere bli mindre. Man bør også få tilpasset produkter til sin hud. Siri mener det er enklere å få veiledning hos profesjonelle. Hennes råd er å starte tidlig med å ta vare på huden. – Det vil man få igjen for.

Beskytter du huden med betakaroten og høy solfaktor i påsken vil du kunne forebygge både soleksem, solbrenthet, hudaldring og få en gyllen brunfarge. Husk å ta godt vare på huden din i påskesola. God påske!